T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
EDİRNE / MERKEZ - Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZU TERCİH EDECEK ADAY ÖĞRENCİ

 

NEDEN ANADOLU OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİNİ SEÇMELİYİM?

Bacasız sanayi olarak adlandırılan ve ülke ekonomisini kalkındıracak döviz girdilerinin en büyük kaynaklarından biri turizm sektörüdür.Bu sektörün temel altyapısını oluşturan konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu yabancı dil bilen nitelikli elemanları yetiştiren, günümüzde değeri daha da anlaşılan yiyecek ve içecek sektörünü en iyi şekilde temsil edecek öğrencileri hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlayan okul  Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesidir.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde 3308 Sayılı Kanun hükümlerine göre gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri  "Turizm Mevsimi ile Paralel olarak sürdürülmektedir. Bu okullarda öğrenim gören öğrenciler her yıl Ekim-Nisan aylan arasında teorik ve uygulamalı eğitimlerini okulda; Mayıs-Eylül aylan arasında uygulamalı (beceri) eğitimlerini bu alanda faaliyet gösteren otellerde veya turistik tesislerde yapmaktadırlar. Uygulamalı eğitim suresince öğrencilere iş yerlerince asgari ücretin en az % 60´i oranında ücret ödenmesinin yani sıra, sigortalan da Bakanlığımız imkanlarıyla yapılmaktadır.

Okulumuzu seçen öğrencilerimiz iş imkanı olarak geleceğe bir adım önde başlayacaklardır. Bacasız Sanayi olan Turizm sektöründe donanımlı olarak etkin rol oynayacaklardır.Yiyecek-İçecek veya Konaklama sektöründe yer almak istiyorsanız DR.SADIK AHMET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ seçin.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.06.2020 - Güncelleme: 15.06.2020 08:46 - Görüntülenme: 4104
  Beğen | 3  kişi beğendi